2014. július 24., csütörtök

Babszem királyfi

Itt a nyár, a padlóra olvadás, a nagyüzemi vedlés és a zöldbabbal rohangálás évszaka. Van valami megfoghatatlan varázsa ennek a zöldségnek, amit Tia első pillanattól kezdve átérzett már tavaly is, úgyhogy a kedvenc nyári játék díja idén is a babé. Egy kis csészében tartok egy marékkal neki a hűtőben, abból minden nap válaszhat egyet, de most már pár napja el kellett raknom az egészet a hűtő hátuljába, mert nem tudtam úgy kinyitni az ajtaját, hogy ne legyen benne egy másodperc alatt a feje és vigyen el még egyet és még egyet, aztán rohadó babokkal lesz tele a lakás (ma találtam meg egy kb 3-4 naposat a lábtörlő alatt, nyami).
Na szóval az a program, hogy Tia megkapja a babját, és akkor azt kergeti, dobálja, a szájába veszi, futkos vele aztán levág vele egy lovagi tornát és mindezt órákig képes csinálni, kisebb szétterülős pihenőkkel.
Nati hosszú napokon át nézte és próbálta megérteni, mi a jó ebben, még párszor pofozott is egyet kettőt a babon, de csak nem akart előbújni a varázs. A jég amúgy pont ma tört meg, úgyhogy most már két zöldbab is kallódik a szobában.


1 megjegyzés: