2014. július 31., csütörtök

Kaktusz

Tia megölte az egyik kaktuszt.. Igen, egy kaktuszt!
Azt aminek olyan tüskéi vannak.. Kiszedte a földből és szétválasztotta az alját a tetejétől.
Az agyam eldobom..

Egyébként újabban bowlingozik éjszakánként a földre pakolt díszpárna kupaccal. A párnák a bábuk, Tia meg a golyó.


2014. július 26., szombat

Egy éve együtt 2.0

Mert itt a nagy hőgutában elmulasztottam megírni, hogy most már kerek egy éve történt (na jó, pár napja már nem kerek), hogy Natival örökre megváltoztattuk egymás életét.
Összeszedtük, kipofoztuk, reklámoztuk, rajtunk maradt.
Egyébként pár hete egy kedves hölgy jelentkezett érte, ötletem sincs, hogy találta meg azt az ősrégi hirdetést, de hát Nati már nem megy innen sehova.
És íme az ilyenkor szokásos ünnepi összeállítás a cuki babakorszakból, amikor még csak simán "a kicsi" néven futott, túl sokat nem sikerült amúgy nőnie, de nem is baj, így legalább mindig lesz egy kiscicánk is.


2014. július 24., csütörtök

Babszem királyfi

Itt a nyár, a padlóra olvadás, a nagyüzemi vedlés és a zöldbabbal rohangálás évszaka. Van valami megfoghatatlan varázsa ennek a zöldségnek, amit Tia első pillanattól kezdve átérzett már tavaly is, úgyhogy a kedvenc nyári játék díja idén is a babé. Egy kis csészében tartok egy marékkal neki a hűtőben, abból minden nap válaszhat egyet, de most már pár napja el kellett raknom az egészet a hűtő hátuljába, mert nem tudtam úgy kinyitni az ajtaját, hogy ne legyen benne egy másodperc alatt a feje és vigyen el még egyet és még egyet, aztán rohadó babokkal lesz tele a lakás (ma találtam meg egy kb 3-4 naposat a lábtörlő alatt, nyami).
Na szóval az a program, hogy Tia megkapja a babját, és akkor azt kergeti, dobálja, a szájába veszi, futkos vele aztán levág vele egy lovagi tornát és mindezt órákig képes csinálni, kisebb szétterülős pihenőkkel.
Nati hosszú napokon át nézte és próbálta megérteni, mi a jó ebben, még párszor pofozott is egyet kettőt a babon, de csak nem akart előbújni a varázs. A jég amúgy pont ma tört meg, úgyhogy most már két zöldbab is kallódik a szobában.

2014. július 16., szerda

Lazac mese

Úgy esett egyszer, hogy a szolgáló különleges vacsorát készített a királyfinak és a királylánynak, finom lazacot sütött, hogy mindenkinek a kedvében járjon. Miután felszolgálta, a királyfi örömmel vetette bele magát a lakomába, ám a királylányt nem sikerült lenyűgözni. Ő egy elegáns fintor után inkább a szemetesben keresett magának vigaszt.
Így esett, hogy soha többet nem szolgáltak fel lazacot az udvarban.


2014. július 9., szerda

Virágos internet

Elment a net már megint, úgyhogy elkezdtem az ilyenkor szokásos mókát és körbeszánkóztattam a gépházat az asztal körül, hogy az abból kificegő kis netemmel adást keressek (igen, ez egy teljesen megszokott és működő dolog), de csak nem akart helyrejönni, úgyhogy kihúztam a dugót.
És mi volt a dugón, na mi? Egy nagy rakás virágföld...
A tanulság pedig: Ha macskád van, ne a virágállvány mellett tárold a számítógépet. Ha mégis ott tárolod, ne csodálkozz.

2014. július 3., csütörtök

A pisidolog

Ma megint doktorbácsinál voltunk, csak most nem Natival, hanem Tiával, aki nagyüzemi pisilésbe kezdett, azaz van egy jópofa kis hólyaghurutunk.
Az utasítás pedig nedves kaja diéta, és ha Tia diétázik, akkor persze Nati is (próbáld meg külön etetni őket..), szóval most ehetünk konzervet, aminek ők nagyon örülnek, illetve áztatott száraz tápot, amiről röviden és tömören ez volt a véleményük:



2014. július 2., szerda

Rudi a világ körül

Ideje világot látnod! - mondták Tiáék, és becsomagolták Rudit Bálint táskájába. Jól beledugták, nehogy itt maradjon, aztán már záródott is a cipzár, és kezdődött a nagy kaland.
Az első állomás rögtön Bálintékhoz vezetett, innen kaptuk Rudi első bejelentkezését a meglepő találkozásról.